lauantai 9. heinäkuuta 2016

Saunamökin pintojen päivitys

Pieni saunamökki projekti

Pieni 70-luvun punainen tupa joka kaipasi pintojen päivitystä ja ilmeen raikasrtusta. Mökin edellinen maalaus on reilun kymmenen vuoden takaa ellei jopa alkuperäinen 70-lukulainen ja fiilis oli tunkkainen. Mökille on vuosien saatossa tuotu jos jonkinmoista huonekalua ja tavaraa, joka ei sinne kuulu eikä oikein pieneen tilaan mahdukaan. Verhot taitaa olla alkuperäiset eli niitäkin olisi aika saada lähemmäs tätä päivää. Tummanpunainen lattia pienentää tilaa ja kaikkine monenkirjavine tavaroineen tekee tilasta levottoman.
Tein suunnitelman jossa ehdotin kaikkia pintoja vaalennettavan. Katto ja seinät maalarinvalkoisella ja lattiaan vaalea puukuvioinen uusi muovimatto.






Aloitin tarvikehankinnoilla. Ostin maalit Fintex tehtaanmyymälästä, pohjamaali joka oli sävytetty maalarinvalkoiseksi sekä samanvärinen pintamaali. Tela, pensseli ja patteritela, pukki, suojapaperia.Mökissä aloitin työt suojaamalla huonekalut, kantamalla osan pois. Pesin kaikki pinnat huolella maalarinpesulla.

 
Vanhan riisumista ja paikkojen suojaamista.







Aloitin katon maalaamisella. Pinnat on levytetty ja levyjen välissä on rako. Maalasin ensin pensselillä raot ja sitä mukaa telasin levy kerrallaan.
Kaikki pinnat maalasin ensin kertaalleen pohjamaalilla ja pintamaalin kahteen kertaan.




 


Kun maalipinnat oli valmiit, asensin vanhan lattian päälle uuden muovimaton. Mattoon tuli saumakohtia, jotka teippasin kaksipuoleisella mattoteipillä. Lopuksi vielä samat vanhat lattialistat ruuvattiin takaisin paikalleen.Lopputulos ihanan vaalea ja raikas.





Vielä on hieman projektin viimeistelyä. Mm.suunnittelemaani keittosyvennykseen pöytäytätasoa ja hyllyjä, taulua ja peiliä seinille sekä kaikki tekstiilit. 
Mutta tässä tämä muiden töiden ohella pikkuhiljaa etenee.. Ja hyvä tulee!
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti